Info

waar

Koksijde

Gemeenteschool Koksijde, Abdijstraat 101, 8670 Koksijde

(Turnzaal School)

Oudenburg

Sporthal Ter Beke,         Bekestraat 16, 8460 Oudenburg

(Kleine Sportzaal)

wanneer & voor wie

Lesdagen:

woensdag

donderdag

vrijdag

zaterdag

zondag

Koksijde

Kids (7-11j)                    

Jeugd (12-18j) & Volw (18+)

              /                                      

20u – 21u30

2 wekelijks (*) 19u30 – 20u30

2 wekelijks (*) 19u30 – 21u

2 wekelijks (*) 19u30 – 20u30

2 wekelijks (*) 19u30 – 21u

              /                                      

              /                                      

10u30 – 11u30            

10u30 – 12u

Oudenburg

Kids (7-11j)

Jeugd (12-18j) & Volw (18+)

              /   

19u30 – 20u30

19u30 – 21u

/

/

10u30 – 11u30

10u30 – 12u

/

/

(*) 2 wekelijks = volgens Kalender

kostprijs

Lidgeld

Bedrag /seizoen (sept - juni)

Kids

Volwassenen & Jeugd

Korting 2de gezinslid

Korting 3de gezinslid

Korting 4de gezinslid

Korting 5de gezinslid

115 € / seizoen

145 € / seizoen

seizoenstarief - 5 €

seizoenstarief - 10 €

seizoenstarief - 15 €

seizoenstarief - 20 €

Je mag 2 lessen gratis deelnemen om te proberen. 

De verzekering is inbegrepen in het lidgeld.

Alle leden ontvangen een VVA licentieboekje. Vanaf 12 jaar komt daar ook een kadgamala licentieboekje bij.

Lidgeld wordt via overschrijving overgemaakt met daarop duidelijke vermelding van voornaam & familienaam van het lid. Je aanwezigheidskaart (nodig voor latere deelname aan examens) wordt afgegeven na ontvangst van de betaling.

Elk lid dient ook de ledenfiche te vervolledigen zodat we ten alle tijde over de correcte gegevens beschikken. De clubinformatie verloopt via e-mail. Het is dus belangrijk om het juiste mailadres door te geven.

Elk lid dient ook jaarlijks op medische controle bij zijn/haar huisarts langs te gaan en dient de medische fiche te laten invullen, valideren en terug te bezorgen. Dit is nodig om in orde te zijn met de verzekering.

We trainen in karatepak. Dat kun je ofwel zelf aanschaffen of via de club. Zoals in de DOJO KUN vermeld staat: we verzorgen onszelf en onze uitrusting uit respect voor de mede karateka’s (douchen, nagels kort houden, pak net houden).

reglementen

De trainingsreglementen zijn vastgelegd in de DOJO KUN. We vragen onze leden deze ten alle tijden te respecteren.

De aanwezigheid wordt per les bijgehouden via een aanwezigheidskaart. Het aantal aanwezigheden is bepalend voor deelname aan de examens. Leden worden uitgenodigd deel te nemen aan het examen bij voldoende lesdeelnames en op initiatief van de lesgevers. Voor een examendeelname wordt 9€ betaald, voor het examen en de gordel.

Wie

Voorwaarden examendeelname

Kids

     

Jeugd & Volw.

10 lessen voor examendeelname (tot en met 5de Kyu)

20 lessen voor examendeelname (vanaf 6de kyu)

20 lessen voor examendeelname 

lessen

Wat mag je verwachten van de lessen?

De jeugd en volwassenen trainen steeds anderhalf uur. Tijdens het eerste uur trainen de kids* (7-11j) mee. Het 1ste half uur is een opwarming (lopen, springen, pompen, buikspieren, enz. maar ook valoefeningen). De mate van intensiteit van de oefeningen bepaal je zelf. Dat maakt dat onze opwarming geschikt is voor verschillende leeftijdsgroepen en niveau’s van sporters. Een kind of beginner zal de oefeningen niet met dezelfde intensiteit (kunnen) uitvoeren als een volwassene of ervaren karateka. Daarna wordt de groep vaak, maar niet altijd, opgesplitst volgens niveau. Dit is afhankelijk van het aantal beschikbare lesgevers of de inhoud van de les.

De hoofdmoot van de les bestaat uit 1 of meerdere van volgende onderdelen: kihon (techniek basistraining stoten, slagen, trappen, standen), kata (stijloefeningen samengesteld uit een lange reeks technieken, 5 basis kata’s “MARG’s” & een heel aantal uitbreidingskata’s), kumite (gevecht, statisch of vrij).  Regelmatig komen ook accenten uit andere (gevecht)sporten aan bod zoals de lohar opwarmingsoefeningen uit de kalari payat, bepaalde stretching oefeningen uit de yoga, zuivere zelfverdedigingsoefeningen, klemmen en wurgingen, enz.

Zo proberen we van onze leden “volledige” sporters te maken waarbij een goede conditie (opbouw en onderhoud), een soepel lichaam en een sterke geest de doelstelling zijn.

* Kids (vanaf 2de leerjaar of 7 t.e.m. 11j)

wedstrijden

De focus binnen onze clubs te Koksijde en Oudenburg ligt op de lessen en het vervolmaken van jezelf op verschillende vlakken (focus, kracht, snelheid, techniek,…). Op sporadische basis nemen wij deel aan wedstrijden (kata of kumite). Wie een echt competitie beest is kan op eigen initiatief, via de VVA, deelnemen aan meer wedstrijden.

De kumite shiai competitievorm waaraan wij (met alle leeftijden) deelnemen is Semi Contact kickbox met bescherming. Het gaat hierbij om een eliminatiegevecht in een ronde van 2 minuten. Na elke score wordt gestopt. Bij gelijke score na 2 minuten volgt een ronde van 1 minuut als verlenging. Degene die eerst scoort wint. Scoren wordt gedaan door vuisttechnieken en trappen naar het hoofd en lichaam. Ook vegen is toegelaten.  Alle trappen naar het hoofd en vegen tellen voor 2 punten. Alle andere technieken tellen slechts voor 1 punt. Indien simultaan een punt wordt gemaakt wordt er geen score toegekend.  Semi contact wordt beoefend door mannen en vrouwen, maar er zijn geen gemengde gevechten en men vecht binnen zijn eigen gewichtsklasse.  De arena is een tatami van 8x8m buitenzijde, 6x6m binnenzijde. Jurering gebeurt door een hoofdscheidsrechter, meestal bijgestaan door 1 of 2 hulpscheidsrechters.

De bescherming die gedragen wordt is mond- en hoofdbescherming, kruis, been-en voetbescherming. Voor beginnende karateka’s, het trainen in de les en een 1ste deelname aan een wedstrijd stelt de club heel wat materiaal ter beschikking. Een mondstuk is vanzelfsprekend steeds zelf te voorzien. Bij herhaalde deelname aan wedstrijden dient het clublid zelf het nodige beschermingsmateriaal aan te schaffen.